Stikstofgeneratoren

Met de Greensafe Nitroguard stikstofgeneratoren kunt u zelf stikstof maken! Geen gedoe meer met stikstofflessen of dure abonnementen en lastige vullingen van vloeibare stikstoftanks. De toepassingen zijn bijzonder breed.

Alle mogelijke capaciteiten

Greensafe levert alle mogelijke capaciteiten, vanaf 0,2 Nm3 per uur, zuiverheden van 95% tot 99,99%. Bij de opbouw van onze systemen selecteren wij zeer betrouwbare componenten van gerenommeerde A-merken. Dat maakt onze stikstofgeneratoren uitermate betrouwbaar en wereldwijd inzetbaar.

Zeer betrouwbare en beproefde techniek

Om stikstof te maken vanuit perslucht hanteert Greensafe zeer geavanceerde gasscheidingssystemen met zeer betrouwbare en beproefde technieken.

Zeer compleet en uitbreidbaar

Elke Greensafe stikstofgenerator wordt voorzien van een uitgekiende persluchtbehandelingsset. De perslucht wordt gedroogd en ontdaan van stof- en oliedamp deeltjes. Complementair aan de stikstofgenerator levert Greensafe een specifiek persluchtstation en stikstof opslagvaten.

Onze Systemen

Inertiseren van droge sprinklerleidingen

Corrosie in droge sprinklerinstallaties kan zorgen voor ongewenst disfunctioneren in geval van een calamiteit. Door achtergebleven testwater en condensvorming ontstaat er snel corrosievorming, dat in uiterste gevallen binnen een aantal jaren kan leiden tot lekkages en verstoppingen. Corrosie is te voorkomen door de leidingen te vullen met stikstof, ofwel inertiseren. Zuurstof in de leidingen wordt hierdoor verdreven.

De Greensafe Nitroguard stikstofgeneratoren produceren stikstof door dit vanuit de omgevingslucht af te scheiden. Met deze stikstof kan men droge sprinklernetten inertiseren met een zuiverheid van 98-99% stikstof, waardoor de levensduur significant wordt verlengd en corrosieschade wordt voorkomen.

Greensafe Nitroguard Mini

De Nitroguard Mini is speciaal ontworpen voor het inertiseren van droge sprinklernetten, met een zuiverheid van 98% stikstof, waardoor de levensduur significant wordt verlengd en corrosieschade wordt voorkomen. Op de lange termijn bespaart dit aanzienlijke vervangingskosten, waarmee de complete installatie meer duurzaam zal zijn. De stikstof wordt rechtstreeks vanuit de stikstofgenerator gebruikt voor het inertiseren van het droge sprinklernet, of meerdere sprinklernetten.

De compacte Nitroguard Mini functioneert alleen als een stikstofgenerator en is te gebruiken als aanvulling op een bijvoorbeeld reeds aanwezige persluchtcompressor welke gebruikt wordt voor het met perslucht vullen van het droge sprinklernet, Greensafe kan als aanvulling ook een separate persluchtcompressor meeleveren. Vraag onze verkoopafdeling naar de mogelijkheden.

Download productblad

Greensafe Nitroguard S1

De Nitroguard S1 is speciaal ontworpen voor het inertiseren van droge sprinklernetten, met een zuiverheid van 99% stikstof, waardoor de levensduur significant wordt verlengd en corrosieschade wordt voorkomen. Op de lange termijn bespaart dit aanzienlijke vervangingskosten, waarmee de complete installatie meer duurzaam zal zijn. De stikstof wordt rechtstreeks vanuit de stikstofgenerator gebruikt voor het inertiseren van het droge sprinklernet, of meerdere sprinklernetten.

Het unieke aan de Nitroguard S1 is dat deze stikstofgenerator is uitgevoerd met twee geïntegreerde compressoren voor het met perslucht vullen van het sprinklernet, speciaal voor gebruik op droge sprinklernetten, welke bijvoorbeeld door onderhoud drukloos zijn geweest en binnen de gestelde tijd weer op druk moeten worden gebracht, geheel volgens de geldende normen.

Download productblad

Greensafe Nitroguard S2

De Nitroguard S2 is speciaal ontworpen voor het inertiseren van droge sprinklernetten, met een zuiverheid van 99% stikstof, waardoor de levensduur significant wordt verlengd en corrosieschade wordt voorkomen. Op de lange termijn bespaart dit aanzienlijke vervangingskosten, waarmee de complete installatie meer duurzaam zal zijn. De stikstof wordt rechtstreeks vanuit de stikstofgenerator gebruikt voor het inertiseren van het droge sprinklernet, of meerdere sprinklernetten.

De Nitroguard S2 heeft een perslucht vulmodus, speciaal voor gebruik op droge sprinklernetten, welke  bijvoorbeeld door onderhoud drukloos zijn geweest en binnen de gestelde tijd weer op druk moeten worden gebracht, geheel volgens de geldende normen. De Nitroguard S2 wordt geleverd met een complementaire schroefcompressor 2,2 kW. De Nitroguard S2 is een stikstofgenerator met PSA techniek waardoor het noodzakelijk is om een stikstofopslagvat te gebruiken. Wij leveren standaard een 500 liter met de installatie mee.

Download productblad

Greensafe Nitroguard S4

De Nitroguard S4 is speciaal ontworpen voor het inertiseren van droge sprinklernetten, met een zuiverheid van 99% stikstof, waardoor de levensduur significant wordt verlengd en corrosieschade wordt voorkomen. Op de lange termijn bespaart dit aanzienlijke vervangingskosten, waarmee de complete installatie meer duurzaam zal zijn. De stikstof wordt rechtstreeks vanuit de stikstofgenerator gebruikt voor het inertiseren van het droge sprinklernet, of meerdere sprinklernetten.

De Nitroguard S4 heeft een perslucht vulmodus, speciaal voor gebruik op droge sprinklernetten, welke  bijvoorbeeld door onderhoud drukloos zijn geweest en binnen de gestelde tijd weer op druk moeten worden gebracht, geheel volgens de geldende normen. De Nitroguard S4 wordt geleverd met een complementaire schroefcompressor 2,2 kW. De Nitroguard S4 is een stikstofgenerator met PSA techniek waardoor het noodzakelijk is om een stikstofopslagvat te gebruiken. Wij leveren standaard een 900 liter met de installatie mee.

Download productblad

Greensafe AC LF3-10 compressor

De compacte Greensafe Nitroguard Mini heeft géén persluchtvulmodus. Optioneel levert Greensafe een separaat bij te plaatsen Atlas Copco LF3-10 compressor waarmee men het droge sprinklernet in eerste instantie mee op druk brengt.  

Droge sprinklernetten worden op druk gebracht met perslucht, vervolgens kan men met een Greensafe stikstofgenerator het sprinklernet inertiseren, hierdoor wordt corrosie in droge sprinklerinstallaties voorkomen.

Download productblad